ساختمان سازی، هرآنچه باید در مورد ساختمان سازی، مراحل و بهترین روش آن بدانید.

ساختمان سازی

ساختمان سازی دشوارتر از آن است که فکر می‌کنید! صنعت ساختمان سازی در چیدن آجرها روی یکدیگر یا تهیه یک اسکلت قوی و مستحکم خلاصه نمی‌شود، یک ساختمان امن و ایمن طی فرآیندی طولانی و سخت به دست می‌آید. از این رو به منظور آشنایی بیشتر شما با این صنعت حیاتی قصد داریم این مطلب را به صفر تا صد ساختمان سازی اختصاص دهیم.

ساختمان سازی دشوارتر از آن است که فکر می‌کنید! صنعت ساختمان سازی در چیدن آجرها روی یکدیگر یا تهیه یک اسکلت قوی و مستحکم خلاصه نمی‌شود، یک ساختمان امن و ایمن طی فرآیندی طولانی و سخت به دست می‌آید. از این رو به منظور آشنایی بیشتر شما با این صنعت حیاتی قصد داریم این مطلب را به صفر تا صد ساختمان سازی اختصاص دهیم. برای اطلاع از انواع، مراحل، ویژگی‌ها و بهترین روش ساخت ساختمان ادامه مطلب را از دست ندهید.

انواع ساختمان سازی

انواع ساختمان سازی

ساختمان سازی در انواع و اقسام مختلفی انجام می‌شود؛ چراکه ساختمان‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند. در نتیجه مهندسین و سازندگان از نقشه‌کشی و انتخاب مصالح تا گچ‌کاری و انجام دکوراسیون داخلی ساختمان را بر اساس نوع ساختمان مورد نظر پیش می‌برند. حتی شخصاً اگر کمی دقت کنید، متوجه می‌شوید که نوع سازه و حتی روند ساخت یک ساختمان اداری با یک ساختمان مسکونی کاملاً متفاوت است. از این رو بهتر است اشاره‌ای مختصر بر انواع ساختمان‌ها داشته باشیم:

  • ساختمان‌های مسکونی
  • ساختمان‌های تجاری
  • ساختمان‌های آموزشی
  • ساختمان‌های اداری
  • ساختمان‌های صنعتی
  • ساختمان‌های سازمانی
  • ساختمان‌های بازرگانی

ساخت هر یک از این نوع ساختمان‌ها به تخصص جداگانه‌ای نیاز دارد. ممکن است یک مهندس تنها در ساخت ساختمان‌های مسکونی تجربه کسب کرده باشد و در ساخت ساختمان‌های سازمانی دانش و تجربه لازم را نداشته باشد. به همین دلیل بهترین مجموعه ساختمان سازی با مهندسین خبره مختلفی همکاری می‌کند و به این ترتیب خدمات خود را در زمینه ساخت انواع ساختمان‌ها تکمیل می‌کند.

مراحل ساختمان سازی

اگرچه ساخت هر نوع ساختمان نسبت به نوع دیگری در بعضی از مراحل متفاوت است، اما اغلب ساختمان‌ها در مراحل اصلی مشترک هستند. به عبارتی دیگر، اصول، تکنیک‌ها، مصالح و نقشه‌های متفاوتی برای ساخت انواع ساختمان استفاده می‌شود اما در اغلب موارد مراحل به یک شکل دنبال خواهند شد.

از آنجایی که ساخت یک بنا دارای اقداماتی فراوان است تا آماده زندگی و یا استفاده شود، مراحل آن هم فراوان هستند. با وجود این، در مجموع کلیه مراحل ساختمان سازی را می‌توانیم برای آشنایی بهتر با آن‌ها به دو بخش کلی تقسیم‌بندی کنیم. این دو بخش به شرح زیر هستند:

بخش اول؛ اقدامات اولیه و پایه

بخش اول از مراحل ساختمان سازی؛ اقدامات اولیه و پایه

در ساخت هر ساختمان پایه و اساس آن مهمترین نکته به حساب می‌آید. بی‌توجهی و نادیده گرفتن اهمیت ساخت یک پایه قوی می‌تواند به ساخت ساختمانی ضعیف با ساختار بی‌کیفیت و حتی ظاهر نامناسب منجر شود؛ حتی اگر مهندسین از بهترین مصالح بازار استفاده کرده باشند! به همین دلیل متخصصین باید ساختمان سازی را از صفر با به‌کارگیری نهایت دانش و تجربه خود به این شکل آغاز کنند:

نقشه

نقشه تأثیری اساسی در کیفیت، رضایت مشتریان، قیمت نهایی و ارزش ساختمان خواهد داشت. زمانی که نقشه به خوبی تهیه شود و از جهتی ساختمان هم بر اساس همین نقشه به خوبی ساخته شود، قطعاً از زمین و فضای موجود استفاده‌ای حداکثری و جذاب شده است. در یک نقشه‌کشی حرفه‌ای تمامی جزئیات ساختمان و قسمت‌های مختلف آن وجود دارند. متراژ، اتاق‌ها، طبقات، سرویس‌ها، حیاط، انباری، آشپزخانه‌ها و هر چیز دیگری در نقشه قابل مشاهده است.

یک نقشه حرفه‌ای باعث می‌شود که حتی از زمینی کوچک به بهترین شکل ممکن استفاده شود و از این رو سازه نهایی متقاضیان زیادی داشته باشد. در نتیجه از مهمترین نکات ساختمان سازی به حساب می‌آید‌. ضمناً این نقشه باید توسط شهرداری تأیید شود تا مجوز یا پروانه ساخت را صادر کنند.

گودبرداری

پس از تأیید نقشه نوبت به گودبرداری می‌رسد که یکی از مراحل حساس محسوب می‌شود. متخصصین این زمینه بر اساس نقشه، تعداد طبقات، متراژ و سایر موارد مشابه گودبرداری را آغاز می‌کنند. کوچکترین اشتباهی در این مرحله می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. گودبرداری به دو شکل مهارشده و مهارنشده اجرا می‌شود.

بتن‌ریزی و آرماتوربندی

بتن‌ریزی خود در مراحل مختلفی انجام می‌شود. انجام آن با مصالح مناسب و روش صحیح از ایجاد خسارات زیادی در آینده جلوگیری می‌کند. در واقع یک بتن‌ریزی تخصصی باعث می‌شود که ساختمان نشت نکند. پس از آن هم آرماتوربندی با استفاده از میلگردها انجام شده و به عبارتی پی سازه اجرا می‌شود.

قالب‌بندی

قالب‌بندی یکی از مراحل بسیار مهم است که در مقاومت و استحکام ساختمان تأثیر فراوانی می‌گذارد. این مرحله از ساختمان سازی با استفاده از قالب‌هایی با جنس‌های مختلف از جمله چوب، آجر و یا فلز انجام می‌شود. در صورتی که مهندسین ساختمان و عمران از تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشند، ساخت ساختمانی مقاوم در برابر عوامل محیطی را با انجام اصولی مهم رقم خواهند زد.

اسکلت ساختمان

ساخت اسکلت ساختمان مرحله‌ای است که توجه افراد را بیشتر جلب کرده و در واقع اغلب افراد تنها این مرحله را در خصوص ساختمان سازی می‌شناسند! اما همان‌طور که مشاهده می‌کنید، پیش از اجرای اسکلت ساختمان مراحل کوچک و بزرگ زیادی پشت سر گذاشته می‌شوند که هر یک نقشی حیاتی در کیفیت سازه دارند. اسکلت ساختمان هم تأثیری فراوان و بی‌شمار در استحکام و مقاومت سازه به خصوص در برابر زلزله و لرزش خواهد داشت. اسکلت‌ها در دو نوع اسکلت فلزی و بتنی ساخته می‌شوند. اسکلت‌های فلزی محکم‌تر و اسکلت‌های بتنی ارزان‌تر هستند.

دیوار چینی

پس از آنکه تهیه و اجرای اسکلت ساختمان که البته فرآیندی به نسبت طولانی است، به اتمام برسد، نوبت به دیوار چینی ساختمان می‌رسد. این مرحله هم حساسیت زیادی در خصوص ظاهر، کیفیت و مقاومت نهایی سازه دارد و از جهتی شیوه انجام آن در هزینه‌های ساخت‌وساز هم تأثیر فراوانی می‌گذارد. امروزه اغلب سازندگان از دیوارهای از پیش ساخته شده استفاده می‌کنند که سرعت ساخت‌وساز را هم افزایش می‌دهد. در روش‌های سنتی و به نسبت قدیمی‌تر هم از آجر و سیمان استفاده می‌شد.

پس از گذراندن این ۶ مرحله، سازه تا حدودی بنا شده است و اغلب مراحل دیگر برای تبدیل آن به سازه‌ای قابل استفاده هستند. در واقع می‌توان گفت این بخش جسم ساختمان را شامل می‌شود، در حالی که بخش بعدی روح آن را تشکیل می‌دهد.

بخش دوم: تکمیل و نازک کاری

بخش دوم از مراحل ساختمان سازی؛ تکمیل و نازک کاری

پس از اجرای مراحل قبلی که اغلب برای استحکام و ساخت به اصطلاح قالب و پایه سازه هستند، نوبت به تکمیل و نازک کاری آن می‌رسد. این بخش در اغلب موارد در ۸ مرحله اجرا می‌شود:

تأسیسات

در این مرحله کلیه تأسیسات سازه از لوله‌کشی گاز و آب تا برق‌کشی ساختمان توسط افراد متخصص در هر یک از زمینه‌ها اجرا می‌شود چراکه در غیر این صورت تکمیل دیوارها با مشکل مواجه خواهد شد و برای دوباره‌کاری و رفع مشکلات خسارات زیادی به بار خواهد آمد.

تکمیل دیوار‌ها

در این مرحله مهندس عمران جای خود را به مهندس معماری می‌دهد. برای تکمیل دیوارهای سازه به پوشاندن آن‌ها نیاز است. در نتیجه در این مرحله گچ‌کاری یا سفیدکاری دیوارها با ظرافت تمام و تخصص خاصی انجام می‌شود.

کف‌سازی

پس از تکمیل دیوار، نوبت به کف واحدها، اتاق‌ها و در مجموع کف قسمت‌های مختلف ساختمان می‌رسد. در این مرحله متخصصین در ابتدا باید با استفاده از ملات باکیفیت و مناسب کف را به طور کامل بپوشانند، سپس به سراغ فرش کردن یا همان پوشاندن آن بروند. این پوشاندن با توجه به کاربری، نوع سازه و بودجه سازنده می‌تواند با موزاییک، کاشی، سرامیک، لمینت، سنگ و یا … باشد. پس از آن هم آب‌بندی اجرا خواهد شد.

کاشی‌کاری

تنها کف و دیوارهای واحدها و اتاق‌ها در این مراحل انجام نمی‌شوند، نوع اجرای دیوارها و کف سرویس‌ها و آشپزخانه‌ها هم تأثیر فراوانی در محبوبیت، جذابیت و زیبایی داخلی خواهد داشت. کاشی‌کاری هم توسط متخصص این زمینه با اجناس مختلفی با درجه‌های کیفی متفاوت انجام می‌شود که به بودجه و کیفیت مورد نظر سازنده بستگی دارد. پس از خشک شدن کاشی‌ها هم نوبت به بندکشی آن‌ها می‌رسد.

سقف

سقف، یکی از مهمترین بخش های نازک کاری و تکمیل ساختمان محسوب می‌شود.

در این مرحله باید سقف را بر اساس بودجه، کاربری، نوع سازه و سلیقه سازنده یا نظر کارشناسان اجرا کرد. سقف‌ها هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ مواد مورد استفاده و نوع اجرا دارای مدل‌های بی‌شماری هستند. ساده‌ترین آن‌ها سقفی ساده و گچی است و مدل‌های مختلف دیگری مانند یوبوت، کاذب، وافل، کامپوزیتی و … را هم شامل می‌شود. توجه داشته باشید که انتخاب نوع و ظاهر سقف تأثیر قابل‌توجهی در زیبایی داخلی ساختمان خواهد داشت.

نمای ساختمان 

نحوه اجرای نمای سازه هم یکی دیگر از مراحل بسیار مهم در ساختمان سازی به حساب می‌آید چراکه قرار است در دید مردم قرار گیرد و در لوکس، شیک و جذاب به نظر رسیدن آن تأثیر می‌گذارد. در مجموع نمای ساختمان‌ها بر اساس نوع و کاربری آن‌ها متفاوت است. برای مثال نمای یک ساختمان اداری یا تجاری با نمای ساختمان مسکونی از زمین تا آسمان تفاوت دارد. این نما می‌تواند نمایی ساده همچون سیمان و آجر باشد یا نمایی جذاب و خاص همچون سنگ و شیشه باشد. انتخاب متریال مناسب برای نمای ساختمان، همان اقدام مهمی است که باعث تفاوت یک ساختمان لوکس و لاکچری با سایر سازه‌ها می‌شود.

رنگ‌کاری

پس از آنکه گچ دیوارها خشک شود، نوبت به رنگ کردن آن‌ها می‌رسد. انتخاب جنس، کیفیت و حتی خود رنگ هم در ظاهر داخلی سازه تأثیر فراوانی دارد که البته می‌تواند در ماندگاری و مقاومت آن در برابر حرارت و رطوبت هم تأثیرگذار باشد.

دکوراسیون داخلی

این مرحله از ساختمان سازی مدرن خود اقدامات فراوانی را شامل می‌شود که از نصب درب و پنجره تا نصب و اجرای شیرآلات و لوستر را در برمی‌گیرد.

پس از انجام این مراحل، ساختمان سازی به اتمام رسیده است. در نتیجه ساختمان آماده تحویل و استفاده خواهد بود. البته انجام اقداماتی اضافه‌تر و بیشتر از این مراحل مذکور به نظر سازنده و بودجه فرد بستگی دارد. برای مثال افزودن امکانات، ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد برای ساختمان وابسته به بودجه و نظر سازنده امکان‌پذیر است.

بسیاری از سازندگان پروژه‌های عمرانی بزرگ و خاص انواعی از امکانات کاربردی و جذاب را برای فروش بیشتر و ساخت ساختمانی لوکس و لاکچری اضافه می‌کنند که هر یک از این امکانات هم دارای مراحل خاص خود هستند.

بهترین روش ساختمان سازی

بهترین روش ساختمان سازی

همان‌طور که با در نظر گرفتن کلیه ۱۴ مرحله مذکور مشخص است، ساختمان سازی صنعتی بسیار مهم و حیاتی به حساب می‌آید. این صنعت دارای ریزه‌کاری‌ها و اقدامات بی‌شماری است و مراحل مذکور تنها بخشی خلاصه و ساده شده از مراحل این صنعت را شامل می‌شوند. در نتیجه این کار یک فرآیند طولانی را به همراه دارد و تمامی اقدامات انجام‌شده در این زمان اهمیت زیادی دارند.

به همین دلیل بهترین روش برای ساخت یک ساختمان باید بر اساس کاربری، نوع، بودجه، متراژ و سایر موارد مشابه مشخص شود. از این رو سپردن پروژه، چه کوچک و چه عظیم، به یک مجموعه متخصص و دارای تجربه بهترین و عاقلانه‌ترین انتخاب خواهد بود. به این ترتیب از هر گونه خسارت جانی و مالی مصون خواهید شد و از اجرای هر چه بهتر ساختمان خود خیالی آسوده و راحت خواهید داشت‌.

یک شرکت یا هلدینگ متخصص در ساخت ساختمان صفر تا صد پروژه را در دست می‌گیرد و در عین حال کلیه مراحل را بر اساس نظر و مشورت سازنده پیش می‌برد. این مجموعه‌ها از نقشه‌کشی تا انتخاب بهترین رنگ برای رنگ کردن دیوارهای داخلی را در دست می‌گیرند تا همه چیز به نحو احسن پیش رود.

بهترین مجموعه ساختمان سازی در غرب تهران

پروژه‌هایی که در غرب تهران اجرا می‌شوند با پروژه‌های سایر مناطق شهر و کشور کمی متفاوت هستند. ساخت ساختمان‌های خاص و جذاب از اصول این ساخت‌وساز به حساب می‌آید و از این رو سپردن پروژه‌هایی این چنینی به هر مجموعه‌ای کار عاقلانه‌ای نخواهد بود! از این رو پیشنهاد می‌کنیم که برای ساخت‌وساز در غرب تهران به سراغ مجموعه محسن زینلی بروید که به عنوان بهترین مجموعه ساختمان سازی در کوی نصر فعالیت دارد.

این مجموعه گسترده، تخصصی و مجرب با بهترین مشاوره و راهنمایی شما کار را آغاز کرده و صفر تا صد پروژه را به بهترین شکل ممکن اجرا می‌کند. در نتیجه اگر می‌خواهید ساختمانی بسازید که به معنای واقعی کلمه محل آسایش و آرامش باشد و به عبارتی از هر لحاظ ایمن، مطمئن و البته جذاب باشد، ساخت سازه مورد نظرتان را به متخصصین و مهندسین مجموعه محسن زینلی بسپارید.

در نهایت در این مطلب سعی کردیم مراحل ساختمان سازی را به زبانی ساده و به طور خلاصه شرح دهیم تا درک و آشنایی با آن‌ها برای تمامی افراد تا حدودی راحت باشد. دانستن این اطلاعات برای کلیه افراد ضروری است و حتی اگر صفر تا صد پروژه را به دست مجموعه‌های متخصص این زمینه از جمله مجموعه محسن زینلی بسپارید، باید از نکات و مسائل مطرح‌شده در این مطلب آگاهی کامل داشته باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

فهرست موضوعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *